16. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Babiččiny smažené banány jsou oblíbeným dezertem s křupavou skořicovou krustou a jemně sladkým banánovým jádrem. Naučte se jednoduchý recept na tyto lahodné smažené banány a připravte si je doma snadno a rychle! Naše babička je vaří už roky a my vám přinášíme její tajemství. Zkuste tento tradiční pokrm a nechte se unést jeho příjemnou chutí a vůní!
Suroviny
- 4 banány
- 100g hladké mouky
- 2 vejce
- 50g cukru
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte banány a nakrájejte je na kolečka.
- V misce smíchejte mouku s cukrem.
- V jiné míse rozšlehejte vejce.
- Obalujte jednotlivá kolečka banánu nejdříve ve směsi mouky s cukrem a poté ve vejci.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte obalené banány dozlatova.
- Hotové banány nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte teplé.