16. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s hříbky a šafránem. Tento recept kombinuje bohatou chuť hříbků s luxusním aroma šafránu, které se promíchá s krémovou rýží a vytvoří dokonalou harmonii chutí. Zaručeně vás tento pokrm okouzlí a stanete se jeho největším fandou! Naše jednoduché postupy vám pomohou připravit tento lahodný pokrm rychle a snadno, tak neváhejte a pusťte se do vaření ještě dnes.
Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 500g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5g šafránu
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a opékejte dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte, dokud nebude skleněná.
- Přilijte víno a nechte vypařit.
- Postupně podlévejte vývarem a vařte asi 18 minut, občas promíchávejte.
- Do přibližně tří šálků vody rozpusťte šafrán a přidejte do rizota.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte.
- Chcete-li, můžete přidat máslo pro krémovější konzistenci.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a podávejte posypané špetkou nasekané petrželky.