16. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jigae – pikantní polévka s kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jigae je tradiční korejská polévka plná chuti a pikantnosti, která se připravuje s fermentovaným zelím kimchi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si lahodnou kombinaci koření a zeleniny v horké a osvěžující polévce. Sledujte náš snadný návod krok za krokem a užijte si tradiční korejskou chuť doma.

Suroviny

  • 250 g kimchi
  • 200 g vepřového masa (nasekaného na kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 l vody
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • hrst nasekaného pažitky

Postup

  1. Na pánvi osmahněte kousky masa spolu s cibulí a česnekem.
  2. Přidejte kimchi a restujte spolu asi 5 minut.
  3. Přendejte obsah pánve do hrnce, přilijte vodu a přiveďte k varu.
  4. Ztlumte plamen a nechte vařit asi 15 minut.
  5. Přidejte sójovou omáčku, cukr a sezamový olej.
  6. Vyndejte hrnec z plotny a přidejte nasekanou pažitku.
  7. Podávejte horké s rýží nebo kimchi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *