16. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne all’arrabbiata.
zdroj: Recepty 24/7

Recept na italskou klasiku – Penne all’arrabbiata. Tato pikantní rajčatová omáčka s česnekem a červeným pepřem dodá nudlím neodolatelnou chuť. Skvělá volba pro milovníky ostřejších jídel. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept doma!

Suroviny

  • 300g penne těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1/2 čajové lžičky mletého červeného pepře
  • 400g nakrájených rajčat z plechovky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý petržel na dochucení

Postup

  1. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem osmažte česnek a mletý červený pepř po dobu 1-2 minut.
  2. Přidejte nakrájená rajčata z plechovky, cukr, sůl a pepř a nechte vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  3. V mezičase uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  4. Hotovou omáčku podle chuti dochuťte solí a pepřem.
  5. Penne scedíme a smícháme s omáčkou. Podávejte posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *