16. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Recept na italskou klasiku – Penne all’arrabbiata. Tato pikantní rajčatová omáčka s česnekem a červeným pepřem dodá nudlím neodolatelnou chuť. Skvělá volba pro milovníky ostřejších jídel. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept doma!
Suroviny
- 300g penne těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1/2 čajové lžičky mletého červeného pepře
- 400g nakrájených rajčat z plechovky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Na rozpálené pánvi s olivovým olejem osmažte česnek a mletý červený pepř po dobu 1-2 minut.
- Přidejte nakrájená rajčata z plechovky, cukr, sůl a pepř a nechte vařit asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- V mezičase uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Hotovou omáčku podle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Penne scedíme a smícháme s omáčkou. Podávejte posypané nasekanou petrželí.