15. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská fermentovaná zelenina.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční recept na korejskou specialitu – kimchi. Tato lahodná fermentovaná zelenina je plná probiotik a chutná skvěle jako příloha nebo koření k některým pokrmům. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si domácí kimchi plné osvěžující chuti a zdravých látek.

Suroviny

  • 0,5 kg čínští zelí
  • 2 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička korejského červeného pepře (gochugaru)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Čínské zelí rozkrájejte na menší kusy a nasolte ho. Nechte ho odležet přes noc.
  2. Nakrájejte mrkev na tenké proužky a cibuli na tenké plátky.
  3. Česnek oloupejte a rozmačkejte.
  4. V misce smíchejte rybí omáčku, hořčičná semínka, gochugaru, cukr a sůl.
  5. Smíchejte zelí, mrkev, cibuli, česnek a směs koření do jedné mísy a dobře promíchejte.
  6. Přesuňte směs do skleněné nádoby a ujistěte se, že je vše zalité šťávou.
  7. Nechte fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů, poté přesuňte do lednice.
  8. Po týdnu je kimchi hotové k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *