15. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská rajčatová omáčka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodnou italskou rajčatovou omáčku s bazalkou. Tato jednoduchá omáčka je skvělá k servírování s těstovinami nebo jako základ pro různá italská jídla. S čerstvou bazalkou a kvalitními italskými rajčaty se jedná o skvělou volbu pro milovníky italské kuchyně. Naše receptura vám ukáže, jak snadno a rychle připravit tuto chutnou omáčku doma. Užijte si tradiční chuť italské kuchyně!

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl
  • Postup

    1. Rajčata oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na drobné kousky.
    2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek.
    3. Přidejte nakrájená rajčata a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nepodhoustne.
    4. Přidejte nasekanou čerstvou bazalku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
    5. Hotovou omáčku můžete podávat s těstovinami nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *