15. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodnou italskou rajčatovou omáčku s bazalkou. Tato jednoduchá omáčka je skvělá k servírování s těstovinami nebo jako základ pro různá italská jídla. S čerstvou bazalkou a kvalitními italskými rajčaty se jedná o skvělou volbu pro milovníky italské kuchyně. Naše receptura vám ukáže, jak snadno a rychle připravit tuto chutnou omáčku doma. Užijte si tradiční chuť italské kuchyně!
Suroviny
- 500g rajčat
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- Rajčata oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nepodhoustne.
- Přidejte nasekanou čerstvou bazalku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou omáčku můžete podávat s těstovinami nebo jako přílohu k masu.