15. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami a vejcem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept‍ na tradiční českou polévku Kulajdu s houbami a vejcem? Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše a rychle ​připravit lahodnou polévku plnou chuti a vůně. Vyzkoušejte náš recept a nechte se unést ⁢autentickými chutěmi české kuchyně.

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 200g houb
  • 1 cibule
  • 1‌ lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • kopr a petržel na ⁣ozdobu
  • sůl, pepř, octa a cukr podle chuti

Postup:

  1. Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme.
  2. Přidáme oloupané⁢ a na kostičky nakrájené brambory, osmahneme a smícháme‌ s moukou.
  3. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme octem​ a lehce osladíme cukrem.
  4. Vše povaříme do ​měkka, rozmixujeme na krém ⁣a přecedíme přes síto.
  5. Přivedeme zpět k varu, přilijeme smetanu a dochutíme podle potřeby.
  6. V mírně osolené vroucí vodě uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na ​poloviny.
  7. Do každé poloviny vejce našpikujeme tupým nožem do středu ‍a postavíme do ​polévky.
  8. Posypeme nasekaným koprem, petrželkou a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *