15. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné tradiční indické kari s cizrnou a bramborem. Tento chutný a nasycující recept je plný exotických koření a zeleniny, které vytvářejí bohatou a aromatickou omáčku. Podávejte s rýží nebo naan chlebem pro doslova lahodný zážitek.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- olej
Postup
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme oloupané a nakrájené brambory a necháme chvíli restovat.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit, dokud se brambory nezměknou.
- Přidáme cizrnu a necháme provařit.
- Ochutnáme, případně dosolíme a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.