15. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Zelený kari s mangem.
zdroj: Recepty 24/7

Zelený kari s mangem je lahodné a exotické jídlo plné chutí a vůní. Kombinace kořeněných bylinek, zeleniny a sladké třešně mangů vytváří skvělou harmonii, která oslní vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na zelený kari s mangem a připravte si tento lahodný pokrm plný vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 veľká mango, olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica zeleného kari prášku
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 200 g špenátu
  • 200 g hrášku
  • olej na smaženie
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak, kým nezmäkne.
  2. Pridáme kari prášok a necháme ho orestovať asi 1 minútu, aby sa uvoľnili arómy.
  3. Potom pridáme nakrájanú mango a necháme ho chvíľu zmäknúť.
  4. Pour coconut milk and bring the mixture to a simmer.
  5. Pridáme kokosové mlieko a necháme zmes prevrieť.
  6. Do zmesi pridáme špenát a hrášok a necháme variť, kým sa listy špenátu nezväčšia a hrášok nezmäkne.
  7. Na záver dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Servírujeme s ryžou alebo naanom. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *