15. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské ragú bolognese ve formě čtverce. Tento bohatý a chutný pokrm se stane skvělou volbou pro večeři pro celou rodinu. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si lahodný ragú bolognese ve formě čtverce ještě dnes!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 větší rajčata
- 400g krájených rajčat
- 200ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- 400g těstovin
- olivový olej
- parmazán (nahrubo nastrouhaný)
Postup
- Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a krátce osmahneme, dokud nezmění barvu.
- Přidáme na drobno nakrájenou mrkev a na kostičky rajčata, restovaná alespoň 5 minut.
- Přisypeme koření a zalijeme vývarem.
- Hrnec přikryjeme a dusíme na mírném plameni cca 1 hodinu.
- Uvaříme je na měkko podle návodu na obalu a scedíme.
- Hotové těstoviny smícháme s ragu bolognese.
- Přendáme do pekáče a posypeme parmazánem.
- Při 200°C dopečeme 5-10 minut, dokud se parmazán nerozpustí.