Vyzkoušejte lahodné a zdravé kokosové lečo s červenou čočkou, které je plné exotických chutí a bohatých na živiny. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Užijte si ho jako hlavní jídlo nebo přílohu a dopřejte svému tělu potřebné živiny. Zkuste ho ještě dnes a nechte se unést exotickými chutěmi!
Suroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červenou čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte nakrájenou papriku a restujte zhruba 5 minut.
- Přisypte kari koření a promíchejte.
- Přidejte propláchnutou červenou čočku a zalijte kokosovým mlékem.
- Poduste vařit na mírném ohni asi 20-25 minut, dokud čočka nezměkne a nezhustne omáčka.
- Po dochucení solí a pepřem podávejte s rýží nebo naan chlebem.