15. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Vepřová pečeně s bramborovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou vepřovou ⁤pečeně s jemným ⁣bramborovým pyré! ‍Tento recept spojuje křupavou kůrku masa s krémovou strukturou pyré, která tvoří dokonalou kombinaci chutí. Nechte se inspirovat a⁣ připravte si chutné jídlo pro celou ‌rodinu!

Suroviny

  • 600g vepřové pečeně
  • 1 kg brambor
  • 100g⁢ másla
  • 200ml smetany ke šlehání
  • česnek, sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Pečeně očistě, omyjte a nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete ‌a promažte prolisovaným česnekem ⁢a tymiánem.
  2. Vložte do trouby a pečte při 180°C asi hodinu a půl, or popřípadě dokud není pečeně měkká a zlatě hnědá.
  3. Brambory‌ oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě, ‍dokud nejsou měkké.
  4. Scedějte brambory ‌a rozmixujte je dohladka s ⁤máslem a smetanou. Případně dochuťte solí a⁢ pepřem podle chuti.
  5. Hotovou pečeně podávejte s bramborovým pyré a oblíbenou zeleninovou přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *