15. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Brokolicová polévka s parmezánem je lahodná a zdravá volba pro oběd či večeři. Tento recept vás jistě potěší svou jednoduchostí a vynikající chutí. Vyzkoušejte ho a nechte se unést kombinací čerstvé brokolice a sýra parmezán. Vaše chuťové buňky vám za to určitě poděkují!
Suroviny
- 1 brokolice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 brambora
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 g parmezánu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou brokolici a bramboru a restujeme asi 5 minut.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka.
- Poté polévku rozmixujeme do hladka.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme, dokud se nerozpustí.
- Ochutnáme solí a pepřem a podáváme.