15. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se, jak připravit lahodné pečenou kachnu s krémovým bramborovým pyré. Tento recept vás jistě okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 kachna
- 500g brambor
- 100g másla
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, tymián, rozmarýn
Postup
- Nejprve si dobré všechny suroviny. Kachnu očistěte a osušte, můžete ji nechat v lednici přes noc, aby kůže oschla a byl výsledek chutnější.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte ve vodě se solí, dokud nejsou měkké.
- Na plechu rozehřejte troubu na 180 stupňů. Kachnu pomažte máslem a osolte, okořeňte tymiánem a rozmarýnem.
- Vložte kachnu do trouby a pečte asi 1,5 – 2 hodiny, pravidelně ji zalévejte vlastním šťávou, aby nezůstala suchá.
- V té samé troubě si můžete upéct i brambory. Oloupané a uvařené brambory rozmixujte s máslem a smetanou dohladka.
- Kachnu vyndejte z trouby, nechte odpočinout chvíli a pak podávejte s bramborovým pyré a oblíbenou zeleninou.