14. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si zdravou a chutnou možnost vegetariánského pokrmu s květákovým steakem s pestem! Tento recept se může pochlubit bohatou kombinací chutí a je jednoduchý k přípravě. S využitím domácího pesta z čerstvé bazalky a parmazánu se tento jídlo stane skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Podávejte květákový steak s pestem jako hlavní chod a nechte se unést dokonalou kombinací chuti a textury.
Suroviny
- 1 menší hlávka květáku
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvá bazalka
- česnek
- parmezán
- piniové oříšky
Postup
- Nejprve si květák očistíme a nakrájíme na steaky. K tomu můžeme použít větší hlávku květáku a nakrájet ji na kolečka tloušťky asi 2 cm.
- Rozehřejeme pánvičku s trochou olivového oleje a osmažíme květákové steaky z obou stran dozlatova. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Mezitím si připravíme pesto. V mixéru rozmixujeme bazalku, česnek, parmezán, piniové oříšky a olivový olej do hladké pasty.
- Hotové květákové steaky servírujeme posypané pestem a můžeme je ozdobit čerstvými lístky bazalky.