14. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šafránem a hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizoto se šafránem a hříbky! Tento tradiční italský pokrm spojuje lahodné příchutě šafránu s aromatickými hříbky, vytvářející neodolatelnou kombinaci chuti. Sledujte jednoduchý recept a uvařte si tento luxusní pokrm přímo doma!

Suroviny

  • 200 g rýže arborio
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g hříbků
  • 0,5 g šafránu
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • parmezán (na posypání)

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a smažíme dozlatova.
  3. Rýži krátce osmahneme s hříbky, zalijeme vínem a povaříme až do úplného vypaření.
  4. Postupně přilijeme horký vývar a vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
  5. V množství horké vody rozpustíme šafrán a přilijeme ho do rizota, promícháme.
  6. Přidáme máslo, promícháme a necháme odstát pod pokličkou asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *