14. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizoto se šafránem a hříbky! Tento tradiční italský pokrm spojuje lahodné příchutě šafránu s aromatickými hříbky, vytvářející neodolatelnou kombinaci chuti. Sledujte jednoduchý recept a uvařte si tento luxusní pokrm přímo doma!
Suroviny
- 200 g rýže arborio
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g hříbků
- 0,5 g šafránu
- 750 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- parmezán (na posypání)
Postup
- Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a smažíme dozlatova.
- Rýži krátce osmahneme s hříbky, zalijeme vínem a povaříme až do úplného vypaření.
- Postupně přilijeme horký vývar a vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
- V množství horké vody rozpustíme šafrán a přilijeme ho do rizota, promícháme.
- Přidáme máslo, promícháme a necháme odstát pod pokličkou asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.