14. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Zelený thajský kari s kuřecím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné thajské kari s kuřecím masem plné čerstvých zelenin a exotických dochucovadel. Tento recept se ve vaší kuchyni stane oblíbeným díky kombinaci koření, kokosového mléka a plné chuti. Jemná kombinace zelených bylin a kousků kuřecího masa vás okouzlí na první ochutnání. S tímto receptem si přinesete do svého jídelníčku vůni a chuť thajské kuchyně.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 mrkev nakrájená na kolečka
  • 200ml kokosového mléka
  • 2 lžíce zeleného kari koření
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud není maso zlatavé.
  3. Přidáme zelené kari koření a zázvor a promícháme.
  4. Po chvíli přidáme nakrájenou papriku a mrkev a necháme chvíli dusit.
  5. Zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu.
  6. Přidáme sójovou omáčku a necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
  7. Served hot with rice or naan bread.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *