14. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na bylé těstoviny s klasickou italskou omáčkou carbonara. Jednoduché, chutné a dokonale krémové jídlo, které si zamilujete! Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si lahodné těstoviny carbonara doma.
Suroviny
- 250g bylých těstovin
- 100g pancetty
- 2 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 50g Parmezánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánev dejte nakrájenou pancettu a orestujte do zlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a chvíli restujte.
- V misce smíchejte žloutky, Parmezán, sůl a pepř.
- Osolte vodu na vaření těstovin a uvařte těstoviny al dente.
- Ve vypnutém ohni přidejte uvařené těstoviny k pancettě a promíchejte.
- Na závěr přidejte směs žloutků s Parmezánem a promíchejte, dokud nevznikne krémovitá omáčka.