14. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Kuřecí Piccata Limone! Kousky kuřecího masa jsou osmažené s máslem a citronovou omáčkou, což vytváří dokonalou kombinaci slané a kyselé chuti. Tento recept je snadno připravitelný a perfektní na rychlý a chutný večeře. Užijte si ho s rýží nebo těstovinami a oslavte italskou kuchyni doma!
Suroviny:
- 4 kuřecí řízky
- mouka
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 2 citronů
- ½ šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce másla
- čerstvá petrželka
Postup:
- Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme, a obalíme je v mouce.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme kuřecí řízky dozlatova. Poté je vyndáme z pánve a necháme stranou.
- Do pánve přidáme na kostičky nakrájený česnek a restujeme ho dozlatova.
- Přilijeme citronovou šťávu a kuřecí vývar a necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut.
- Přidáme máslo a necháme rozpustit.
- Do omáčky vložíme zpět kuřecí řízky a podáváme posypané nasekanou petrželkou.