14. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Piccata Limone
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Kuřecí Piccata Limone! Kousky kuřecího masa jsou osmažené s máslem a citronovou omáčkou, což vytváří dokonalou kombinaci slané a kyselé chuti. Tento recept je snadno připravitelný a perfektní na rychlý a chutný večeře. Užijte si ho s rýží nebo těstovinami a oslavte italskou kuchyni doma!

Suroviny:

  • 4 kuřecí řízky
  • mouka
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 2 citronů
  • ½ šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme, a obalíme je v mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme kuřecí řízky dozlatova. Poté je vyndáme z pánve a necháme stranou.
  3. Do pánve přidáme na kostičky nakrájený česnek a restujeme ho dozlatova.
  4. Přilijeme citronovou šťávu a kuřecí vývar a necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut.
  5. Přidáme máslo a necháme rozpustit.
  6. Do omáčky vložíme zpět kuřecí řízky a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *