14. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Spaghetti carbonara s pancettou a vejc3adrec3adm
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodné italské jídlo – špagety carbonara s křupavou pancettou a bohatou cremou z vajec. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro každou příležitost a jeho příprava je rychlá a snadná. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si autentickou chuť italské kuchyně.

Suroviny

  • 250g spaghetti
  • 150g pancetty
  • 3 vajíčka
  • 50g parmazánu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu, až vykrystalizuje tuk.
  2. V míse smícháme vajíčka, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
  3. Spaghetti uvaříme do al dente a přendáme do pánve k pancettě, ale nevylijeme vodu.
  4. Do pánve s těstovinami nalijeme směs s vajíčky a rychle promícháme, aby se s těstovinami spojila.
  5. Případně podle potřeby přilijeme trochu vařící vody z těstovin, aby omáčka byla krémovější.
  6. Přidáme čerstvě mletý pepř a ihned podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *