13. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Krevetky na grilu s farofou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné krevetky na grilu s křupavou farofou – dokonalá kombinace mořských chutí a exotických koření. Skvělý recept na letní grilování plný lahodných příchutí a jednoduché přípravy. Zaručeně oslní vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g krevetek
  • 2 šálky maniokové mouky (fariňa)
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kostky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 rajče, nakrájené na kostky
  • Čerstvá petrželka, nasekaná
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu z olivového oleje, cibule, česneku, rajčat a petrželky. Smíchejte dohromady a dejte stranou.
  2. Krevetky očistěte a omyjte pod tekoucí vodou.
  3. Natřete je marinádou a nechte je odležet alespoň 30 minut v lednici.
  4. Mezitím si připravte farofu – na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte maniokovou mouku a smažte, dokud nezačne lehce hnědnout.
  6. Přidejte nakrájenou petrželku a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Na grilovací pánvi rozpalte olej a grilujte krevetky z obou stran, dokud nezezlátne.
  8. Servírujte krevetky na grilu s farofou a okamžitě podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *