13. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné krevetky na grilu s křupavou farofou – dokonalá kombinace mořských chutí a exotických koření. Skvělý recept na letní grilování plný lahodných příchutí a jednoduché přípravy. Zaručeně oslní vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 500g krevetek
- 2 šálky maniokové mouky (fariňa)
- 1 cibule, nakrájená na drobné kostky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 rajče, nakrájené na kostky
- Čerstvá petrželka, nasekaná
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte marinádu z olivového oleje, cibule, česneku, rajčat a petrželky. Smíchejte dohromady a dejte stranou.
- Krevetky očistěte a omyjte pod tekoucí vodou.
- Natřete je marinádou a nechte je odležet alespoň 30 minut v lednici.
- Mezitím si připravte farofu – na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte maniokovou mouku a smažte, dokud nezačne lehce hnědnout.
- Přidejte nakrájenou petrželku a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
- Na grilovací pánvi rozpalte olej a grilujte krevetky z obou stran, dokud nezezlátne.
- Servírujte krevetky na grilu s farofou a okamžitě podávejte.