13. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na rajčatový kari se špenátem a brambory, který vás okouzlí bohatou chutí a exotickými kořeněnými vůněmi. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky indické kuchyně. Podívejte se na náš recept a připravte si chutnou večeři plnou exotických příchutí.
Suroviny:
- 500 g rajčat
- 200 g špenátu
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kari koření
- 200 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky. Osolte je a dejte péct do trouby na 200 °C asi 20 minut, dokud nejsou měkké.
- Na pánvi si orestujte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a dusíme než se rozmačkají.
- Přisypte kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte provařit zhruba 5 minut.
- Přidejte orestovaný špenát a promíchejte, nechte povarit alespoň 10 minut.
- Na závěr přidejte upečené brambory a nechte vařit zhruba dalších 5 minut.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a můžete servírovat.