13. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nudlový salát s kuřecím masem je lahodná exotická pochoutka plná exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje jemně dochucená kuřecí maso s křupavou zeleninou a šťavnatými nudlemi. Připravte si tento lahodný pokrm plný lahodných asijských příchutí hned teď!
Suroviny
- 250g rýžových nudlí
- 300g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nakrájená na tenké plátky)
- ½ hrnku čerstvého koriandru (nasekaného)
- 1 červená cibule (nakrájená na jemné proužky)
- ½ hrnku arašídů (nasekaných)
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička medu
Postup
- Nejprve si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu. Po uvaření je opláchněte studenou vodou a nechte stranou.
- Na pánvi si rozpalte olej a orestujte na něm kuřecí maso, dokud není propečené a zlatavé barvy.
- Přidejte do pánve nakrájenou papriku a mrkev. Smažte je spolu s masem do měkka.
- V míse smíchejte připravené nudle s koriandrem, cibulí a arašídy.
- V menší míse si připravte omáčku smícháním sójové omáčky, limetkové šťávy a medu.
- Nudlovou směs zalijte připravenou omáčkou a dobře promíchejte.
- Počkejte, až se salát trochu proleje, a podávejte posypaný čerstvým koriandrem a arašídy.