13. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský nudlový salát s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský nudlový salát s kuřecím masem je lahodná exotická pochoutka plná exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje jemně dochucená kuřecí maso s křupavou zeleninou a šťavnatými nudlemi. Připravte si tento lahodný pokrm plný lahodných asijských příchutí hned teď!

Suroviny

  • 250g rýžových nudlí
  • 300g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 mrkev (nakrájená na tenké plátky)
  • ½ hrnku čerstvého koriandru (nasekaného)
  • 1 červená cibule (nakrájená na jemné proužky)
  • ½ hrnku arašídů (nasekaných)
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička medu

Postup

  1. Nejprve si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu. Po uvaření je opláchněte studenou vodou a nechte stranou.
  2. Na pánvi si rozpalte olej a orestujte na něm kuřecí maso, dokud není propečené a zlatavé barvy.
  3. Přidejte do pánve nakrájenou papriku a mrkev. Smažte je spolu s masem do měkka.
  4. V míse smíchejte připravené nudle s koriandrem, cibulí a arašídy.
  5. V menší míse si připravte omáčku smícháním sójové omáčky, limetkové šťávy a medu.
  6. Nudlovou směs zalijte připravenou omáčkou a dobře promíchejte.
  7. Počkejte, až se salát trochu proleje, a podávejte posypaný čerstvým koriandrem a arašídy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *