13. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Bananové fritters s karamelovou omáčkou jsou lahodným dezertem, který si zamilujete! Šťavnaté kousky banánu smažené v křupavém těstíčku a podávané s lahodnou karamelovou omáčkou vás rozhodně nadchnou. Neodolatelná kombinace sladkosti a křupavosti, kterou si zamilují všichni milovníci dezertů. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, jak rychle zmizí ze stolu!
Suroviny
- 4 zralé banány
- 1 šálek múky
- 1/4 šálku mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Štipka soli
- Rastlinný olej na smaženie
- 1/2 šálky cukru
- 1/4 šálky vody
- 1/4 šálky smotany
Postup
- Na prípravu cesta na fritters, v miske zmiešajte múku, mlieko, vajce, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- Olej zohrejte v hrnci na strednom ohni.
- Banány ošúpte a nakrájajte na plátky.
- Plátky banánov ponorte do cesta a vložte ich do horúceho oleja. Smažte z oboch strán, kým nebudú zlatisté a karamelizované.
- Pre karamelovú omáčku v hrnci zohrejte cukor a vodu, kým sa cukor úplne nerozpustí a nezačne karamelizovať.
- Odstráňte z tepla a pomaly prilievajte smotanu, neustále miešajte, kým nezískate hladkú omáčku.
- Smažené banánové fritters podávajte s teplou karamelovou omáčkou.