13. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragú bolognese s těstovinami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské jídlo – ragú bolognese s těstovinami. Lahodná omáčka z mletého masa, rajčat a bylinek se skvěle hodí k čerstvým těstovinám. Jsou to ideální pokrm pro rodinnou večeři nebo romantickou večeři ve dvou. Podívejte se na naše tipy a triky, jak připravit tento lahodný pokrm.

Suroviny

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g rajčatového pyré
  • 200ml vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř
  • 400g těstovin
  • strouhaný parmazán na posypání

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nasekanou mrkev a smažte společně asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte mleté maso a restujte ho dokud neztuhne.
  4. Přilijte rajčatové pyré, vývar a oregano. Osmahněte 5 minut a pak vařte na mírném ohni pod pokličkou 30 minut.
  5. Zatím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  6. Po uvaření ragú bolognese dochuťte solí a pepřem.
  7. Sceďte těstoviny a smíchejte je s ragú bolognese.
  8. Před podáváním posypte parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *