13. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na křupavé kuře s krémovou bramborovou kaší a šťouchanou čerstvou zeleninou. Jednoduché a zdravé jídlo, které si určitě oblíbí celá rodina. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si chutný oběd nebo večeři plnou vitamínů a živin. Vyzkoušejte naši verzi tohoto tradičního jídla ještě dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 800 g brambor
- 200 g zeleniny (mrkev, hrášek, květák)
- 50 g másla
- 200 ml mléka
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na začátek si připravíme kuřecí prsa – zbavíme je kůže, osolíme, opepříme a osypeme oreganem.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme je ve slané vodě, dokud nezměknou.
- Mezitím si připravíme zeleninu – mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, květák a hrášek uvaříme ve slané vodě.
- Připravíme si šťouchanou zeleninu - zeleninu propasírujeme spolu s máslem, přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Uvařené brambory rozmixujeme spolu s mlékem a máslem na hladkou kaši.
- Na pánvi osmažíme kuřecí prsa dokud nejsou zlatě hnědá a propečená.
- Servírujeme – na talíři rozestavíme bramborovou kaši, na ni položíme kuřecí prsa a vedle přidáme šťouchanou zeleninu.