13. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí maso s kari a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na jehněčí maso s kari a rýží, který okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace exotických koření a měkkého jehněčího masa vytvoří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro všechny milovníky pikantních jídel. Připravte si ho doma a dopřejte si kulinářský zážitek plný lahodných vůní a chutí.

Suroviny:

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce kari koření
  • 400g rajčat nakrájených na kostky
  • 400ml kokosového mléka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobení
  • 300g rýže

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme jehněčí maso a smažíme ho dozlatova.
  3. Přidáme kari koření a promícháme.
  4. Přidáme rajčata a kokosové mléko, promícháme a necháme vařit asi 20 minut.
  5. Mezitím uvaříme rýži dle návodu na obalu.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme s uvařenou rýží a posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *