13. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na jehněčí maso s kari a rýží, který okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace exotických koření a měkkého jehněčího masa vytvoří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro všechny milovníky pikantních jídel. Připravte si ho doma a dopřejte si kulinářský zážitek plný lahodných vůní a chutí.
Suroviny:
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 400g rajčat nakrájených na kostky
- 400ml kokosového mléka
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobení
- 300g rýže
Postup:
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme jehněčí maso a smažíme ho dozlatova.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přidáme rajčata a kokosové mléko, promícháme a necháme vařit asi 20 minut.
- Mezitím uvaříme rýži dle návodu na obalu.
- Případně dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s uvařenou rýží a posypeme nasekanou petrželkou.