13. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si tradiční italský dezert s křehkými a lahodnými cannoli siciliani. Tyto klasické vánoční válečky plněné ricottovým sýrem, cukrem a vanilkou jsou oblíbené po celém světě. Vyzkoušejte recept na cannoli siciliani a připravte si lahodné dobroty doma!
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 30 g másla
- 30 g cukru
- 1 lžička kakaa
- 1 vejce
- 60 ml Marsaly
- 30 g hořké čokolády
- 150 g ricotty
- 100 g cukru moučka
Postup
- V misce smíchejte mouku, máslo, cukr, kakao a vejce, vytvořte těsto a nechte odpocinut 30 minut v lednici.
- Vytvořte z těsta válečky a obalte jimi speciální formičky na cannoli. Poté smažte v horkém oleji do zlatova.
- Pro náplň smíchejte ricottu, cukr moučku a Marsalu a naplňte tím vychlazené cannoli.
- Na konci ozdobte rozdrcenou hořkou čokoládou a posypte cukrem moučkem.