13. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe a Bahiana je tradiční brazilské rybí jídlo, které se vaří s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími exotickými ingrediencemi. Tento recept z Bahie je plný lahodných a aromatických chutí, které zaručeně vaše chuťové buňky okouzlí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dejte si chuť exotiky přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 600 g rybího filetu (např. treska, losos nebo mořský vlk)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky (žlutá a červená)
- 2 rajčata
- 400 ml kokosového mléka
- 1 limetka
- sůl, pepř, koriandr
Postup
- Na travanti rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme na kousky nakrájená rajčata a necháme je chvíli dusit.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 5 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájený rybí filet, limetkovou šťávu a dochutíme solí, pepřem a koriandrem.
- Necháme vařit asi 10-15 minut, dokud ryba není hotová.
- Podáváme s rýží nebo maniokem.