13. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara s pancettou a vejcem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si tradiční italskou těstovinovou specialitu – Pasta Carbonara s lahodnou pancettou a vejcem. Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci krémové omáčky s vaječným žloutkem, křupavou pancettou a kousky parmazánu. Jednoduchý a chutný pokrm, který si zamilujete!

Suroviny

  • 300g těstovin
  • 100g pancetty
  • 2 vejce
  • 50g parmazánu
  • sůl

Postup

  1. Na pánvi osmažte nakrájenou pancettu do křupava.
  2. V míse smíchejte vajíčka, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
  3. V míse smíchejte vajíčka, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
  4. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  5. Když jsou těstoviny uvařené, smíchejte je s osmaženou pancettou a směsí vajec a parmazánu.
  6. Pořádně promíchejte a nechte chvilku odpočinout, aby se omáčka ztuhla.
  7. Po uvaření posypte parmazánem a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *