12. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový karahi s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový karahi s kuřecím masem je tradiční severoindické jídlo plné exotických koření a chutí. Tento lahodný pokrm spojuje pikantní rajčatovou omáčku s kousky kuřecího masa, které se pomalu vaří a marinuje ve vyhlazujícím karahi hrnci. Připravte si tento lahodný recept a dopřejte si chuťový zážitek plný aroma a pikantních dochucovadel.

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 4 rajčata nakrájená na malé kousky
  • 1 cibule nakrájená na kolečka
  • 3 stroužky česneku jemně nasekaného
  • 1 paprika nakrájená na proužky
  • 2 lžičky karahi koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zprudka.
  3. Přidejte karahi koření, kurkumu, skořici, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přidejte rajčata a papriku a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *