12. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Soto ayam polevka
zdroj: Recepty 24/7

Soto ayam polevka je indonéská kuřecí polévka plná exotických chutí a vůní. Tento recept vás okouzlí svou lahodnou kombinací kuřecího masa, jemného jarního cibulky a aromatických koření. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a dopřejte si lahodnou exotickou chuť doma. Soto ayam polevka je ideální volbou pro chladné dny nebo když toužíte po něčem teplém a pořádně kořeněném.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (nasekaného na kostičky)
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 mrkve (nastrouhané)
  • 100g rýže
  • 1 pomerančová kůra (nastrouhaná)
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr a petrželka (nasekané na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte kari koření a promíchejte.
  3. Do hrnce s vývarem přidejte nakrájenou mrkev a vařte, dokud není měkká.
  4. Přidejte osmažené kuřecí maso, rýži a pomerančovou kůru.
  5. Vše vařte 15-20 minut, dokud není rýže uvařená.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte posypané nasekaným čerstvým koriandrem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *