12. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Soto ayam polevka je indonéská kuřecí polévka plná exotických chutí a vůní. Tento recept vás okouzlí svou lahodnou kombinací kuřecího masa, jemného jarního cibulky a aromatických koření. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a dopřejte si lahodnou exotickou chuť doma. Soto ayam polevka je ideální volbou pro chladné dny nebo když toužíte po něčem teplém a pořádně kořeněném.
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nasekaného na kostičky)
- 1 litr kuřecího vývaru
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 mrkve (nastrouhané)
- 100g rýže
- 1 pomerančová kůra (nastrouhaná)
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr a petrželka (nasekané na ozdobu)
Postup
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Do hrnce s vývarem přidejte nakrájenou mrkev a vařte, dokud není měkká.
- Přidejte osmažené kuřecí maso, rýži a pomerančovou kůru.
- Vše vařte 15-20 minut, dokud není rýže uvařená.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte posypané nasekaným čerstvým koriandrem a petrželkou.