12. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný rýžový pilaf s bobulemi goji, který je plný chutí a živin. Tento jednoduchý recept vám poskytne bohatou a zdravou večeři, která potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. Zkombinujte rýži s bobulemi goji a nechte se unést exotickou kombinací chutí. S trochou přídání bylinek a koření můžete vytvořit skvělý pokrm pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a dejte svému jídelníčku nový rozměr.
Suroviny
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šálku bobulí goji
- 1/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
- 1/4 šálku nasekaných sušených meruněk
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rýži a promíchejte, než se všechny zrny zalijí olejem.
- Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
- Snížte plamen a nechte rýži dusit pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte bobule goji, vlašské ořechy a sušené meruňky, promíchejte a nechte stát pod pokličkou dalších 5 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Hotový rýžový pilaf podávejte teplý jako přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině.