12. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na cestu do italské kuchyně s receptem na lahodné kuřecí cacciatora s rajčaty. Tento tradiční pokrm je plný chutí z čerstvých ingrediencí, které potěší vaše chuťové buňky. Připravte si ho doma a okusíte kousek Itálie ve vaší kuchyni. Sledujte náš jednoduchý recept a nechte se unést vůní bylinek a dochucovadel, které tvoří skvělou kombinaci s kuřecím masem a sladkými rajčaty. Buon appetito!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 400g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a orestujeme ho spolu s cibulí.
- Přidáme nakrájenou papriku a krátce orestujeme.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme krátce povařit.
- Přidáme kuřecí stehna a restujeme je ze všech stran.
- Přidáme oregano, tymián, sůl a pepř.
- Přidáme trochu vody, zakryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut, dokud kuřecí maso není měkké.
- Pokrm můžeme podávat s těstovinami nebo bramborami.