12. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si tradiční argentinské jídlo s receptem na Asado. Užijte si chutné grilované maso připravené podle argentinského způsobu s aromatem bylinek a koření. Zjistěte, jak připravit skvělé argentinské Asado a oslňte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 1,5 kg hovězího masa (ideálně žebra nebo steak)
- Sůl a pepř
- Olivový olej
- 1 citron
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 lžíce česneku
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu smícháním olivového oleje, šťávy z citronu, nakrájené cibule, česneku a papriky.
- Maso očistěte od případných větviček a mastných částí a potřete marinádou. Nechte aspoň 2 hodiny odležet v lednici.
- Připravte si gril a dejte na něj maso. Pečte podle přání, argentinci obvykle pečou maso déle a na nižší teplotě.
- Maso průběžně obracíme a během pečení ho můžeme potírat zbytkem marinády.
- Po upečení maso nechte ještě krátce odpočinout a podávejte s chlebem a dobrým argentinským vínem.