12. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado na argentinský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si tradiční argentinské jídlo s receptem na Asado. Užijte si chutné grilované maso připravené podle argentinského způsobu s aromatem bylinek a koření. Zjistěte, jak připravit skvělé argentinské Asado a oslňte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 1,5 kg hovězího masa (ideálně žebra nebo steak)
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • 1 citron
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 lžíce česneku

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu smícháním olivového oleje, šťávy z citronu, nakrájené cibule, česneku a papriky.
  2. Maso očistěte od případných větviček a mastných částí a potřete marinádou. Nechte aspoň 2 hodiny odležet v lednici.
  3. Připravte si gril a dejte na něj maso. Pečte podle přání, argentinci obvykle pečou maso déle a na nižší teplotě.
  4. Maso průběžně obracíme a během pečení ho můžeme potírat zbytkem marinády.
  5. Po upečení maso nechte ještě krátce odpočinout a podávejte s chlebem a dobrým argentinským vínem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *