12. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese s tagliatelle
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné italské jídlo s receptem na Ragu bolognese s tagliatelle. Klasická omáčka z mletého masa a zeleniny podávaná svojím oblíbeným těstovinovým pokrmem. S tímto receptem si připravíte lahodnou a sýtou večeři pro celou rodinu. Naše krok za krokem návod vám pomůže připravit toto tradiční italské jídlo rychle a jednoduše. Získejte inspiraci a uvařte si skvělou večeři doma!

Suroviny:

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 400g rajčatového pasátu
  • 200ml červeného vína
  • 400g tagliatelle
  • sůl, pepř, olivový olej, čerstvá bazalka, parmazán

Postup:

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nezezlátne. Orestujeme ho zprudka, pak snižujeme teplotu
  4. Přilijeme červené víno a necháme vypařit alkohol.
  5. Poté přidáme rajčatový pasát, sůl, pepř a dusíme na mírném ohni asi hodinu pod pokličkou.
  6. V mezičase si uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu.
  7. Po hodině dochutíme ragu nasekanou bazalkou a pokrm podáváme s uvařenou tagliatelle a parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *