12. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské jídlo s receptem na Ragu bolognese s tagliatelle. Klasická omáčka z mletého masa a zeleniny podávaná svojím oblíbeným těstovinovým pokrmem. S tímto receptem si připravíte lahodnou a sýtou večeři pro celou rodinu. Naše krok za krokem návod vám pomůže připravit toto tradiční italské jídlo rychle a jednoduše. Získejte inspiraci a uvařte si skvělou večeři doma!
Suroviny:
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky celeru
- 400g rajčatového pasátu
- 200ml červeného vína
- 400g tagliatelle
- sůl, pepř, olivový olej, čerstvá bazalka, parmazán
Postup:
- Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nezezlátne. Orestujeme ho zprudka, pak snižujeme teplotu
- Přilijeme červené víno a necháme vypařit alkohol.
- Poté přidáme rajčatový pasát, sůl, pepř a dusíme na mírném ohni asi hodinu pod pokličkou.
- V mezičase si uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu.
- Po hodině dochutíme ragu nasekanou bazalkou a pokrm podáváme s uvařenou tagliatelle a parmazánem.