11. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit tradiční korejský kimchi, lahodný fermentovaný pokrm plný zdraví! Kimchi je bohatý na probiotika a vitamíny, které posilují imunitní systém. S naším receptem na kimchi si můžete jednoduše připravit domácí verzi tohoto populárního pokrmu plného chuti a zdraví. Buďte fit a zdraví s tradičním korejským kimchi!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 100 g mrkve
- 50 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce korean chili papriky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Čínské zelí naporcujeme na menší kousky a posolíme. Necháme odstát asi 1 hodinu.
- Mrkev oloupeme a nastrouháme, cibuli nakrájíme na tenké plátky a česnek prolisujeme.
- V míse smícháme chili papriku, rybí omáčku, cukr a sůl.
- Poté přidáme mrkev, cibuli a česnek a důkladně promícháme.
- Zolí zelí vypláchhneme pod tekoucí vodou a osušíme. Poté přidáme k zbylým ingrediencím a znovu promícháme.
- Směs přesuneme do skleněné nádoby, přikryjeme a necháme fermentovat 2-3 dny při pokojové teplotě.
- Po uplynutí doby můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat jako přílohu k hlavním jídlům.