11. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí ragú s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ragú s knedlíkem je ​lahodné jídlo​ plné bohatých chutí, které potěší vaše chuťové buňky.⁤ Tento recept vám ukáže, jak⁢ připravit jemné telecí maso s ⁢lahodnou omáčkou, která ⁤se bude skvěle hodit ⁤k domácím knedlíkům. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem a připravte si ho doma snadno a rychle.

Suroviny

  • 500g ⁣telecího masa
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového⁣ protlaku
  • 250ml​ hovězího‌ vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Telecí maso nakrájejte ⁢na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Na ⁣pánvi rozehřejte olej a máslo ⁣a ⁣opečte ​na něm maso z obou stran, pak vyndejte z pánve a dejte stranou.
  3. Na stejnou pánvi přidejte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev a restujte do⁢ změknutí.
  4. Přidejte⁣ rajčatový protlak, majoránku a bobkový list a smažte krátce.
  5. Vraťte maso do​ pánve a⁢ zalijte vývarem.
  6. Poduste⁢ na mírném ⁢ohni cca ⁣1,5 – 2 ⁣hodiny, dokud ⁤maso není měkké.
  7. Na konci ‌dochuťte solí⁤ a ‍pepřem podle chuti.
  8. S ⁣podávejte s knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *