11. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masala naan s máslovým paneerem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na masala naan s máslovým paneerem, který vám rozhodně zpříjemní večeři. Tento tradiční indický pokrm spojuje křupavé naan chleby s bohatou máslovou omáčkou a jemným sýrem paneer. Udělejte si radost a dopřejte si exotickou chuťovou lahůdku, která vám rozhodně nepadne pod ruku každý den. S naším receptem budete mít skvělou příležitost si vychutnat autentickou indickou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 2 šálky múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1/2 šálky jogurtu
  • 1/2 šálky teplej vody
  • 1 lyžička aktívneho droždia
  • 2 lyžice masla

Postup

  1. V miske zmiešajte múku, soľ a cukor.
  2. Pridajte jogurt, vodu a droždie a získajte hladké cesto.
  3. Cesto nechajte kysnúť vo vyhriatej rúre na hodinu.
  4. Rozdeľte cesto na menšie kuličky a vyvaľkajte na placky.
  5. Pripravte si paneer a pokrájajte ho na malé kocky.
  6. Pražte paneer na panvici so soľou a korením, kým nezískate zlatú farbu.
  7. Piec na pánvi na placku cesto a potrite ho maslom.
  8. Pridajte pražený paneer na placku a pečte až do zlatista.
  9. S masala naan podávajte s jogurtovou omáčkou a čerstvou nasekanou petržlenovou vňatkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *