11. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejský pokrm, který se vyrábí fermentací zelí s kořeněnou pastou. Tento bohatý zdroj probiotik posílí vaše zažívání a dodá tělu živiny. Vyzkoušejte si připravit domácí kimchi a ochutnejte tradiční korejskou chuť!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 jablko
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce kimchi pasta
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Čínské zelí očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci přivedeme k varu vodu a povaříme zelí asi 2-3 minuty. Poté ho scedíme a necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme omáčku: do mísy rozklepneme vejce, přidáme rybí omáčku, kimchi pastu, cukr a sůl. Vše důkladně promícháme.
- Cibuli, mrkev, jablko a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
- Do omáčky přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme ji zchladlým zelím.
- Vše důkladně promícháme, nalijeme do skleněné nádoby, uzavřeme a necháme fermentovat při pokojové teplotě nejméně 2-3 dny.
- Poté můžeme kimchi přesunout do lednice a skladovat až měsíc.