11. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový pilaf s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční rýžový pilaf s hovězím masem. Tato jednoduchá a chutná pokrm je oblíbený po celém světě. S námi bude vaše večeře skvělá!

Suroviny

  • 200g hovězího masa (na kostkách)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 mrkev (na kostičky)
  • 1 paprika (na kostičky)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • petrželka na dozdobení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a česnek.
  2. Přidáme hovězí maso a osmažíme ho dozlatova.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev a papriku a restujeme dalších pár minut.
  4. Přidáme rajčatový protlak, kmín, kurkumu, sůl a pepř podle chuti.
  5. Přidáme na kousky nakrájenou papriku.
  6. Přidáme rýži a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená.
  7. Vše vaříme pod pokličkou, dokud není rýže uvařená a tekutina vsákla.
  8. Před podáváním můžeme posypat nadrobno nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *