11. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Krkonošská hořčice a brambory
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou krkonošskou hořčici a ‌brambory, tradiční ​českou pochoutku, která zaručeně ​zahřeje vaše chuťové buňky. Tento ‍recept je snadný a rychlý na přípravu ​a určitě si⁢ ho ‍zamilujete! Přidejte si k němu kousek masa nebo ⁣jen samotné jako přílohu. Zkuste ​ho hned!

Suroviny

  • 4 velké ⁢brambory
  • 2 lžíce Krkonošské hořčice
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci s vařící ⁤osolenou vodou uvaříme​ brambory‌ do měkka.
  3. Hotové brambory scedíme a necháme‌ vychladnout.
  4. V míse smícháme Krkonošskou hořčici, olej, sůl⁣ a pepř.
  5. Přidáme ⁢vychladlé ‍brambory a důkladně promícháme,⁣ aby se všechny kousky obalily hořčicí.
  6. Pokud chceme intenzivnější chuť, můžeme přidat ještě‌ trochu⁤ hořčice.
  7. Hotové „Krkonošské hořčice a brambory“ podáváme jako přílohu k masu ​nebo jinému hlavnímu jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *