11. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou krkonošskou hořčici a brambory, tradiční českou pochoutku, která zaručeně zahřeje vaše chuťové buňky. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a určitě si ho zamilujete! Přidejte si k němu kousek masa nebo jen samotné jako přílohu. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 4 velké brambory
- 2 lžíce Krkonošské hořčice
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme brambory do měkka.
- Hotové brambory scedíme a necháme vychladnout.
- V míse smícháme Krkonošskou hořčici, olej, sůl a pepř.
- Přidáme vychladlé brambory a důkladně promícháme, aby se všechny kousky obalily hořčicí.
- Pokud chceme intenzivnější chuť, můžeme přidat ještě trochu hořčice.
- Hotové „Krkonošské hořčice a brambory“ podáváme jako přílohu k masu nebo jinému hlavnímu jídlu.