10. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe s kokosem je tradiční brazilské rybí jídlo, které má bohatou a exotickou chuť. Tento recept kombinuje čerstvé ryby s kokosovým mlékem, rajčaty, paprikou a dalšími lahodnými ingrediencemi. Připravte si tento barevný a chutný pokrm a dejte svému jídelníčku nádech tropického ráje. Nakrmte své chuťové buňky touto lahůdkou plnou exotiky!

Suroviny

  • 500g rybího masa (např. treska)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nasekaná
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Limetová šťáva, sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte kokosové mléko a rajčatový protlak a nechte vařit asi 5 minut.
  3. Přidejte rybí maso a vařte dalších 10-15 minut, dokud maso není hotové.
  4. Přidejte limetovou šťávu, sůl a pepř podle chuti.
  5. Podávejte teplé s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *