10. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a křupavé tempura krevety se zeleninou – klasický japonský recept, který si zamilujete! Naučte se, jak připravit lahodnou a lehkou tempuru doma.
Suroviny
- 200g krevet
- 1 vejce
- 100g hladké mouky
- 150ml studené vody
- sójová omáčka
- olej na smažení
- sezamová semínka (na ozdobení)
- různá zelenina podle vlastní chuti (např. paprika, cuketa, cibule)
Postup
- Krevety očistěte a omyjte.
- V míse smíchejte vejce, mouku a studenou vodu, dokud není těsto hladké a bez hrudek.
- Připravte zeleninu – nakrájejte ji na menší kousky.
- V hrnci si rozehřejte olej na smažení.
- Krevety a zeleninu namočte do těsta a postupně smažte ve vroucím oleji, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
- Hotové tempuru krevety se zeleninou můžete podávat s drůbkem sojové omáčky a posypat sezamovými semínky.