10. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura krevety se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a křupavé tempura krevety se zeleninou – klasický japonský recept, který si zamilujete! Naučte se, jak připravit lahodnou a lehkou tempuru doma.

Suroviny

  • 200g krevet
  • 1 vejce
  • 100g hladké mouky
  • 150ml studené vody
  • sójová omáčka
  • olej na smažení
  • sezamová semínka (na ozdobení)
  • různá zelenina podle vlastní chuti (např. paprika, cuketa, cibule)

Postup

  1. Krevety očistěte a omyjte.
  2. V míse smíchejte vejce, mouku a studenou vodu, dokud není těsto hladké a bez hrudek.
  3. Připravte zeleninu – nakrájejte ji na menší kousky.
  4. V hrnci si rozehřejte olej na smažení.
  5. Krevety a zeleninu namočte do těsta a postupně smažte ve vroucím oleji, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
  6. Hotové tempuru krevety se zeleninou můžete podávat s drůbkem sojové omáčky a posypat sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *