10. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, otočka z kysaného zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční český⁤ recept na⁢ lahodné knedlo, zelo, otočka s kysaným zelím. Tato chutná⁢ a sýrová pochoutka je skvělou volbou pro klasický⁤ český ⁤pokrm plný bohatých chutí. ‍S návodem ⁣krok za krokem je tento recept snadno připravitelný i pro začátečníky v kuchyni. Nechte se unést tímto tradičním pokrmem plným české kuchyně ⁣a pořiďte si potřebné suroviny ještě‍ dnes!⁢

Suroviny

  • 500g⁤ brambor
  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 250g kysaného zelí
  • olej na​ smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou a vejcem.
  2. Vzniklou ⁤směs osolíme a⁤ opepříme‍ podle chuti.
  3. Z těsta tvarujeme menší kuličky a do každé z​ nich vytvoříme⁢ důlek, kam vložíme kousek kysaného zelí.
  4. Kuličky uzavřeme‍ a‍ lehce do tvaru knedlíčků.
  5. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě do​ doby, než vyplavou na hladinu.
  6. Vyklopíme je, necháme okapat a osušíme.
  7. Na ⁣pánvi⁢ rozehřejeme olej a knedlíky dozlatova osmažíme ​ze všech stran.
  8. Podáváme jako ⁢samostatné jídlo nebo s omáčkou ‌podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *