9. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský bulgogi je tradiční a lahodný recept na grilované maso, které je oblíbené po celém světě. Vyzkoušejte tento klasický korejský pokrm a užijte si jeho bohatou a pikantní chuť. Sautéované plátky hovězího masa jsou marinovány v omáčce z sójového leča a zázvoru, což dodává masu úžasnou chuť a aromatickou vůni. Bulgogi se podává s rýží a kimchi, což je tradiční korejská příloha z kvašené zeleniny. Uvařte si bulgogi doma a přenesete se do korejských uliček plných vůní a chutí. Buďte připraveni na nezapomenutelnou korejskou gastronomickou zkušenost!
Suroviny
- 500g hovězího masa (plátky nejlépe z rostbeefu)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička sezamu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Plátky masa nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno a přidejte k masu.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, zázvor, sůl a pepř.
- Tuto marinádu přidejte k mase a důkladně promíchejte. Nechte mísu odstát v lednici alespoň 1 hodinu (ideálně přes noc).
- Před grilováním nechte maso zahřát na pokojovou teplotu.
- Grilujte maso na rozpálené pánvi nebo grilu dozlatova, občas obracíme. Můžete také maso grilovat na kuličkách nebo do kastrolu na plotně.
- Po upečení posypte maso sezamem a podávejte například s rýží a zeleninovým salátem.