9. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbové ragú s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí a vůní tohoto lahodného jarního jídla – houbové ragú s batáty! Tento recept spojuje houby s voňavými bylinkami a sladkými batáty do jedinečné kombinace, která nebude nikoho zklamat. Ideální volba pro všechny milovníky houbových pokrmů i vegetariány. Podívejte se na náš jednoduchý recept a uvařte si ho doma!

Suroviny

  • 300 g čerstvých hub (šampiňóny, žampiony)
  • 2 středně velké batáty
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme je, dokud nezhoustnou.
  3. Přidáme rajčatový protlak, tymián, sůl a pepř. Promícháme a necháme dusit asi 10-15 minut.
  4. Mezitím oloupeme batáty, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě do měkka.
  5. Když jsou batáty uvařené, scedíme je a propasírujeme do hladké kaše.
  6. Servírujeme houbové ragú na lžíci batátové kaše a můžeme posypat čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *