9. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí a vůní tohoto lahodného jarního jídla – houbové ragú s batáty! Tento recept spojuje houby s voňavými bylinkami a sladkými batáty do jedinečné kombinace, která nebude nikoho zklamat. Ideální volba pro všechny milovníky houbových pokrmů i vegetariány. Podívejte se na náš jednoduchý recept a uvařte si ho doma!
Suroviny
- 300 g čerstvých hub (šampiňóny, žampiony)
- 2 středně velké batáty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 ml rajčatového protlaku
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme je, dokud nezhoustnou.
- Přidáme rajčatový protlak, tymián, sůl a pepř. Promícháme a necháme dusit asi 10-15 minut.
- Mezitím oloupeme batáty, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě do měkka.
- Když jsou batáty uvařené, scedíme je a propasírujeme do hladké kaše.
- Servírujeme houbové ragú na lžíci batátové kaše a můžeme posypat čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!