9. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na výlet do exotických chutí s receptem na jablka v kari omáčce. Tato lahodná a originální kombinace sladkých jablek a kořeněné kari omáčky vaše chuťové buňky rozhodně nadchne. Připravte si jednoduchý a zdravý pokrm plný vitaminů a minerálů a okuste něco nového díky tomuto receptu plnému překvapení.
Suroviny
- 4 větší jablka
- 2 lžíce másla
- 1 lžička kari koření
- 1 stroužek česneku
- 1 menší cibule
- 1 šálek krémového mléka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a osmahněte na něm nakrájenou cibuli se stroužkem česneku (nakrájeným na jemno).
- Přidejte jablka a opékejte je dozlatova.
- Přisypte kari koření, promíchejte a zalijte krémovým mlékem.
- Nechejte omáčku provařit a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Podávejte s rýží nebo pečivem.