9. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Smažený rýžový nákyp s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Smažený rýžový nákyp s krevetami je lahodným pokrmem plným exotických chutí. Vychutnejte si křupavou vrstvu rýže kombinovanou s náplní z lahodných krevet. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvělým způsobem, jak si dopřát netradiční večeři plné exotických chutí. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 200g krevet
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou zlatěhnout.
  2. Přidáme krevety a restujeme je dozlatova.
  3. V misce smícháme vařenou rýži s vejci, sójovou omáčkou, medem, solí a pepřem.
  4. Přidáme krevety s cibulí a česnekem a vše dobře promícháme.
  5. Smetanovou směs přesuneme do zapékací misky a vložíme do předehřáté trouby na 180°C na 20 minut.
  6. Po upečení podáváme za tepla.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *