9. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae je korejská pikantní polévka s kyselým zelím kimchi, šunkou a dalšími lahodnými přísadami. Tento recept je ideální volbou pro milovníky ostřejších chutí a tradiční korejské kuchyně. Uvařte si domácí kimchi jjigae dle našeho jednoduchého receptu a okořeňte si den!
Suroviny
- 500g kimchi
- 200g vepřového masa (nasekaného na kousky)
- 1 cibule (nasekaná na plátky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 l vody
- hrst zelené cibulky (na ozdobu)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte nasekané vepřové maso a restujte ho, dokud není zezlátlé.
- Přidejte kimchi a nechte vařit asi 5 minut.
- Přidejte vodu, sójovou omáčku a rybí omáčku a nechte vařit asi 20 minut.
- Před podáváním posypte nasekanou zelenou cibulkou.